Algemeen

Een warme zomeravond op Orthen - Kring Kennisbijeenkomst 2

De tweede kennisbijeenkomst van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch mocht zich weer verheugen in een warme belangstelling. Donderdagavond 27 juni meldden zich vijftig leden voor een Zomeravond op Orthen, zoals de bijeenkomst was gedoopt. In de aula van begraafplaats Orthen werden de leden gastvrij ontvangen door onder anderen Ivonne van der Velden. Zij is sinds ruim een jaar programmamaakster op Orthen. De prachtige aula kwam nog meer tot zijn recht omdat vanwege het mooie weer de grote deuren open konden staan, waardoor contact met de natuur optimaal was.
Michel Wouters, bestuurslid, heet de aanwezigen welkom

Orthen is meer dan alleen een plek waar overledenen liggen. Dat wil de begraafplaats ook uitstralen. Het is bijvoorbeeld ook een schitterend park. Ivonne van der Velden vertelde onder meer over de activiteiten die er worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld kleinschalige concerten, voorleesbijeenkomsten voor kinderen en lezingen.
Ivonne van der Velden, programmamaker op Begraafplaats Orthen

Bert van Coenen, gids bij de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch deelde zijn ervaringen met de vele rondleidingen die hij de afgelopen jaren namens de Kring op de begraafplaats heeft gehouden.
Daarna toog het gezelschap in groepen naar buiten voor een kleinschalige avondwandeling over het park. Heel bijzonder omdat de begraafplaats in de avonduren altijd gesloten is. 
De wandeling
Na afloop praatten de leden gezellig bij onder het genot van een hapje en een drankje. Bestuurslid Michel Wouters van de Kring bedankt de sprekers voor hun bijdrage en overhandigde presentjes. 
Deze kennisavonden worden sinds dit jaar georganiseerd voor de actieve- en vip-leden van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch. Deze leden betalen jaarlijks meer contributie en krijgen in ruil daarvoor vier of vijf lezingen, zogeheten kennisavonden aangeboden. 

De eerstvolgende bijeenkomst is naar verwachting eind september.